Termeni de utilizare
TUB INTEGRAL SRL - CONDITII GENERALE DE UTILIZARE
1. Generalitati si valabilitate a conditiilor de utilizare
1.1 TUB INTEGRAL SRL, cu cu sediul in Bistrita, Calea Clujului, nr. 68, inregistrata la ORC sub nr. J06/248/2001, avand CIF RO 14121975 (pe scurt: „TUB INTEGRAL ”) pune la dispozitie diverse aplicatii si instrumente (toate impreuna pe scurt: „Instrumente”).
1.2 Cand in aceste conditii de utilizare se vorbeste de „noi”, „noua” sau „nostru(i)” se face referire la TUB INTEGRAL.
1.3 Utilizarea instrumentelor oferite de noi este permisa exclusiv numai in baza acestor conditii.
1.4 Instrumentele pot fi utilizate numai in scopuri de afaceri sau educationale (scoala, universitate, formare profesionala etc.) si in plus, numai de catre persoane care au implinit varsta de 14 ani. Cu inregistrarea dvs., confirmati ca utilizarea este in scopurile mentionate si ca ati implinit deja varsta de 14 ani.
1.5 Acesti termeni de utilizare reglementeaza relatia dintre dvs. ca user si TUB INTEGRAL ca dezvoltator si / si operator al instrumentelor. Conditiile de utilizare reprezinta un contract intre dvs. si TUB INTEGRAL. Daca nu sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare, nu sunteti indreptatiti sa accesati sau sa utilizati instrumentele noastre. Prin utilizarea instrumentelor noastre, recunoasteti toate prevederile acestor conditii de utilizare si le acceptati fara restrictii.
1.6 Prevederile din formularele de contract si orice alte conditii ale dvs. sunt complet ineficiente in totalitatea lor in ceea ce priveste utilizarea instrumentelor, indiferent daca, cand si in ce forma sunt aduse la cunostinta noastra. Acordurile divergente de la prevederile individuale ale acestor conditii de utilizare sunt eficiente numai pentru cazuri individuale si necesita confirmarea noastra scrisa prealabila pentru a fi valabile. Tacerea din partea noastra nu constituie in niciun caz consimtamantul.
2. Utilizare si inregistrare
2.1 Pentru a putea utiliza instrumentele trebuie sa va inregistrati. Inregistrarea este un proces unic si ofera acces la toate instrumentele. Cu toate acestea, ne rezervam dreptul ca in viitor sa introducem o inregistrare separata, in cazul dat in conditii separate, pentru instrumente individuale, de a modifica modul de inregistrare si de a solicita alte informatii sau informatii suplimentare.
2.2 Sunteti responsabil sa va asigurati ca datele de inregistrare pe care le furnizati sunt corecte si complete si ca pastrati confidentialitatea si securitatea datelor de acces. Sunteti responsabil pentru toate activitatile care se desfasoara in cadrul contului dvs., inclusiv activitatile tertilor carora le-ati pus la dispozitie informatiile despre cont sau carora li s-a permis accesul ca urmare a comportamentului dvs. cel putin neglijent.
3. Acces la instrumente
3.1 Pentru a putea folosi instrumentele noastre, trebuie indeplinite cerinte tehnice minime. Aceste cerinte se vor schimba din timp in timp. Nu suntem obligati sa sustinem o anumita stare a tehnicii. Accesul la instrumentele noastre online este posibil in prezent doar cu o conexiune la internet activa si suficient de rapida. Costurile pentru aceasta conexiune la internet sunt taxate de furnizorul dvs. extern, nu avem nici o influenta asupra acestui lucru. Retineti ca incarcarea continuturilor poate duce la un volum considerabil de date si asigurati-va ca ati luat masuri adecvate pentru a limita costurile generate in acest sens, atat in tara, cat si mai ales in strainatate.
3.2 Datorita naturii internetului, nu putem garanta disponibilitatea continua si neintrerupta si accesibilitatea instrumentelor. Putem restrictiona disponibilitatea instrumentelor sau a anumitor domenii sau functii ale instrumentelor daca acest lucru este oportun in ceea ce priveste limite de capacitate, securitatea sau integritatea serverelor noastre sau pentru a efectua masuri de intretinere, care sa asigure functionarea corespunzatoare sau imbunatatita a instrumentelor. Putem imbunatati instrumentele, a le dezvolta si a le modifica si din timp in timp sa introducem noi servicii.
4. Proprietate intelectuala
4.1 Instrumentele in sine si structura lor sunt protejate de dreptul de autor, legea privind protectia bazelor de date si legea accesorie a drepturilor de autor. Ne rezervam toate drepturile in acest sens.
4.2 Ne rezervam toate drepturile, in special dar nu limitat la drepturile de autor si drepturile de utilizare, la continuturile create de noi, in special la texte, logo-uri, grafice, fotografii si aranjari in pagina.
4.3 Continuturile create de noi pot fi utilizate numai pentru aplicatiile prevazute in instrumentul respectiv. Orice alta utilizare – in masura in care nu se convine altfel in scris cu noi - nu este permisa.
5. Drepturi de modificare si dezactivare a instrumentelor
5.1 Suntem indreptatiti, ca la discretia noastra si fara un timp initial definit, sa implementam elemente noi ca parte si / sau ca o completare la instrumente si sa schimbam fundamental modul de utilizare. De asemenea suntem indreptatiti sa eliminam functii sau sa dezactivam instrumente in intregime si sa intrerupem service-ul nostru.
6. Inchiderea unui cont de utilizator
Suntem indreptatiti sa suspendam accesul la contul dvs., chiar si fara o notificare prealabila, daca exista suspiciuni rezonabile ca dvs. sau o terta parte care utilizeaza informatiile contului dvs., incalcati conditiile de utilizare sau legea aplicabila in legatura cu utilizarea instrumentelor sau daca circumstante tehnice sau probleme de securitate fac util acest lucru. Va vom anunta cand exista o suspiciune rezonabila cu privire la incalcarea acestor conditii de utilizare sau a legii aplicabile si va vom oferi posibilitatea de a justifica si clarifica in aceasta privinta. In cazul in care suspiciunea nu poate fi risipita, atunci suntem indreptatiti sa inchidem in mod irevocabil contul dvs. in cazul in care consideram ca acest lucru este adecvat avand in vedere gravitatea incalcarii. Dupa aceea, veti pierde accesul la toate instrumentele.
7. Modificari ale conditiilor de utilizare
Datorita modificarilor in instrumentele noastre si a legilor aplicabile sau din alte motive operationale, va exista intotdeauna necesitatea de adaptare a acestor conditii de utilizare. Daca actualizam aceste conditii, sunteti liber sa acceptati conditiile sau sa nu mai utilizati instrumentele noastre. Daca continuati sa utilizati instrumentele dupa ce actualizarea a intrat in vigoare, acest lucru va fi considerat o acceptare a noilor conditii si o declaratie de consimtamant de a va supune acestora.
8. Garantie si raspundere
8.1 Atata timp cat va punem gratuit la dispozitie instrumentele, excludem orice garantie pentru instrumente. 8.2 Instrumentele servesc drept ajutor pentru preselectarea produselor din componentele noastre pentru a sprijini planificarea de proiecte de toate felurile.
8.3 Se subliniaza in mod expres ca utilizatorul trebuie sa verifice propunerea facuta de instrument la cerintele necesare pentru proiectul sau si daca este cazul sa o corecteze in mod independent. Nu ne asumam nici o raspundere pentru corectitudine si / sau completitudine.
8.4 In caz de vatamari corporale, suntem raspunzatori in conformitate cu prevederile legale. De altfel raspunderea noastra se limiteaza la intentie si neglijenta grava, pentru daune cauzate de neglijenta usoara nu suntem raspunzatori. Suntem raspunzatori pentru daune indirecte si pierderi de profit numai in caz de intentie.
8.5 Nu suntem raspunzatori pentru interventii ilegale ale unor terti (cum ar fi virusi, hackeri), cu conditia ca noi sa nu ne fi incalcat obligatia de protectie.
8.6 Nu ne asumam nici o raspundere pentru disponibilitatea neintrerupta si / sau constanta a instrumentelor.
8.7 Nu ne asumam raspunderea pentru daune legate de probleme de transmisie, defectarea liniilor de comunicatii, probleme sau defectiuni tehnice ale internetului mobil, retelelor sau liniilor telefonice, sistemelor online, serverelor sau furnizorilor, echipamentelor informatice, software-ului sau pentru defectiunile serviciului de e-mail, in masura in care nu a fost cel putin o neglijenta grava din partea noastra.
9. Despagubire
Va angajati sa ne despagubiti si sa ne exonerati pe noi, filialele noastre, intreprinderile afiliate, personalul de conducere, colaboratorii, agentii de publicitate si partenerii nostri de orice pretentii, inclusiv pretentii ale unor terte parti, cum ar fi daune si cheltuieli directe si indirecte (inclusiv taxe rezonabile si adecvate de notificare, executare si onorarii de avocati), care rezulta din orice incalcare de catre dvs. a acestor conditii de utilizare sau a oricaror alte reglementari aplicabile, cum ar fi legile aplicabile. Acest lucru este valabil si pentru revendicarile tertilor.
10. Comunicare
Suntem indreptatiti sa trimitem toata corespondenta la adresa de e-mail pe care ati furnizat-ocand v-ati inregistrat sau ultima data in cursul unei actualizari a informatiilor despre cont. Declaratiile relevante pentru contract din partea dvs. trebuie trimise la adresa de e-mail indicata in avizul nostru legal.
11. Protectia datelor
11.1 In cadrul utilizarii instrumentelor, colectam anumite date, partial automat, care sunt necesare pentru utilizarea instrumentelor. Acestea includ:
• date de baza (de ex. cod postal, tara, sex, varsta, adresa de e-mail)
• date tehnice (de ex. hardware, furnizor de internet, browser utilizat)
• date specifice utilizatorului (de ex. evaluarea utilizarii functiilor individuale si a instrumentelor, jurnalul de activitate)
11.2 Aceste date sunt prelucrate de noi, pentru
• a va pune la dispozitie instrumentele si functiile asociate,
• a imbunatati si extinde functiile si caracteristicile instrumentelor,
• a preveni si / sau a elimina utilizarea necorespunzatoare si defectiunile
si
• a va informa despre instrumentele si produsele / serviciile noastre.
11.3 Informatii suplimentare despre datele procesate atunci cand se utilizeaza instrumentele, bazele legale corespunzatoare si informatii suplimentare pot fi gasite in <Declaratia privind protectia datelor>.
12. Dispozitii finale
12.1 Aceste conditii de utilizare si relatia de afaceri dintre dvs. si noi, inclusiv orice intrebari cu privire la formarea valabila a unei relatii contractuale si inclusiv orice litigii, sunt supuse legilordin Romania, cu excluderea dreptului international privat si a normelor privind conflictul de legi. Daca sunteti consumator in sensul legii privind protectia consumatorilor si utilizati aceste instrumente in scopuri pur private, aceasta alegere a legii nu are ca rezultat privarea dumneavoastra de protectia asigurata de acele prevederi, de la care nu se poate deroga prin acord in temeiul legii statului in care aveti resedinta obisnuita (principiul favorabilitatii).
12.2 Daca sunteti intreprinzator, locul de jurisdictie exclusiva este a instantei competente in materie comerciala de la sediul nostru social. In cazul in care sunteti consumator in sensul legii privind protectia consumatorilor, se aplica locul de jurisdictie prevazut de lege.
12.3 In cazul in care o prevedere din aceste conditii de utilizare este sau devine invalida, valabilitatea celorlalte prevederi ramane neafectata.
12.4 Pentru consumatori: Daca aveti domiciliul in UE, puteti accesa platforma online a Comisiei Europene pentru solutionarea online a litigiilor, aici: ec.europa.eu/consumers/odr. Noi totusi nu participam la solutionarea online a litigiilor.
Termeni si conditii
1. Generalitati / Domeniu de aplicabilitate
1.1 Aceste Conditii generale de afaceri sunt valabile pentru toate relatiile comerciale intre TUB INTEGRAL SRL (in continuare TUB INTEGRAL ) si clientii acesteia. Reglementarile, care difera de acestea, vor fi valabile, doar pe baza acordului comun scris si semnat in mod valabil de catre TUB INTEGRAL si client.
1.2. Raporturile juridice dintre TUB INTEGRAL si clienti vor fi reglementate exclusiv de catre prezentul contract si reglementarile legale in vigoare.
2. Incheierea contractului
2.1. Produsele si serviciile oferite de TUB INTEGRAL sunt destinate exclusiv persoanelor juridice.2.2. TUB INTEGRAL are dreptul de a rezilia prezentul contract in cazul in care se dovedeste ca, clientul nu are calitatea de comerciant. Totodata clientul va raspunde fata de TUB INTEGRAL pentru toate pagubele produse in acest fel.2.3 Ofertele societatii TUB INTEGRAL expuse pe internet sunt supuse integral modificarilor ulterioare si se considera oferte neobligatorii fata de clienti, pentru a solicita oferte de la TUB INTEGRAL cu produsele prezentate. Ilustratiile de pe internet reprezinta doar modele orientative ale diferitelor parti si nu au caracter obligatoriu.2.4 Prin comanda de produse ale Magazinului online de pe internet clientul depune o oferta ferma pentru incheierea unui contract de vanzare-cumparare.2.5 Confirmarea intrarii comenzii clientului are loc imediat dupa transmiterea automata a unui email cu produsul, pretul si cu conditiile de livrare si plata, insa email-ul in sine nu se inseamna preluarea comenzii.2.6 In pasul urmator oferta clientului se confirma dupa verificarea acesteia de catre TUB INTEGRAL printr-un email (Confirmare comanda). Abia dupa transmiterea confirmarii comenzii se poate incheia un contract de vanzare-cumparare.2.7 Limba contractului, comenzii si a corespondentei este limba romana.
3. Livrare, reziliere
3.1 Toate articolele se vor livra imediat, cu conditia ca acestea sa existe in depozit si in limita stocului disponibil. TUB INTEGRAL are dreptul de a efectua si deconta livrari partiale sau complete, daca nu s-a convenit o livrare unitara. In cazul in care un articol nu va fi disponibil pentru o scurta durata de timp, vom anunta clientii prin email privind termenul de livrare aproximat (la adresa indicata pe formularul de comanda).3.2 Indicarea termenului de livrare nu este obligatorie. Daca termenul convenit nu se poate respecta din cauza unor evenimente de forta majora sau din cauza unor circumstante de necontrolat de catre TUB INTEGRAL, aceasta se prelungeste pana la sfarsitul unui termen corespunzator de la incetarea circumstantelor amintite. TUB INTEGRAL va notifica clientii neintarziat despre aceste situatii. In cazul in care impedimentele persista mai mult de o luna de la expirarea termenului de livrare convenit respectiv in toate situatiile de imposibilitate definitiva, oricare dintre parti are dreptul sa rezilieze contractul. Pretentiile suplimentare din cauza nerespectarii termenului de livrare din motive neimputabile societatii TUB INTEGRAL sunt excluse.3.3 In cazul in care livrarea ar fi intarziata de catre furnizori, TUB INTEGRAL nu va fi responsabila.3.4 In cazul unei livrari cu intarziere din culpa TUB INTEGRAL clientul este indreptatit sa stabileasca in forma scrisa un termen ulterior de livrare, care va fi de cel putin 10 zile lucratoare. Dupa expirarea acestui termen clientul are dreptul sa-si revoce comanda si sa rezilieze contractul.In cazul in care clientul va putea dovedi, ca in urma livrarii cu intarziere dupa expirarea termenului ulterior a suferit pagube, va avea dreptul la penalizari de intarziere pausalizate in cvantum de 0,2% din valoarea livrarii pe fiecare saptamana completa, in suma totala maxima de 1% din valoarea livrarii.Pretentiile clientilor in afara compensatiilor pausalizate rezultand din livrari efectuate cu intarziere sau din retragerea de la contract – daca legea permite, si pana la limita neglijentei grave – sunt excluse.3.5 Ambalajele de transport si alte tipuri de ambalaje in care sunt livrate produsele comandate vor fi nu se vor lau inapoi de TUB INTEGRAL. Clientul are obligatia de a asigura eliminarea si colectarea ambalajelor pe proprie cheltuiala in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
4. Ambalare si expediere, locul efectuarii, asumarea riscurilor
4.1. Modul si felul expedierii va ramane la alegerea TUB INTEGRAL.4.2 Locul efectuarii va fi locul expedierii produselor comandate din depozitul ales de TUB INTEGRAL.4.3 Riscurile se preiau de catre client independent de modul de expediere ales de TUB INTEGRAL, in momentul in care marfa a parasit depozitul de expediere al TUB INTEGRAL.4.4 TUB INTEGRAL va incheia asigurare impotriva riscurilor de transport doar la cererea expresa a clientului si contra cost. In cazul in care livrarea are loc la cererea clientului sau din alte motive, care tin de optiunea clientului, abia dupa tinerea la dispozitie a marfii de catre TUB INTEGRAL pentru predare din depozit, riscurile vor fi asumate de client inca dinaintea predarii marfii din depozit, din momentul in care TUB INTEGRAL notifica in scris tinerea la dispozitie a marfii pentru livrarea acestuia catre client.4.5 Costurile de transport se vor indica separat si nu sunt incluse in preturile produselor. TUB INTEGRAL va percepe si o suma aferenta costurilor de ambalare.
5. Preturi, plati, calculatii
5.1 Toate preturile indicate sunt preturi nete exprimate in LEI cu TVA. Preturile aplicabile vor fi cele indicate in confirmarea comenzii de catre TUB INTEGRAL. Facturile se emit in lei.5.2 Prin actualizarea continua a paginilor web de catre TUB INTEGRAL datele privind preturile si natura produselor pot varia. Ne rezervam dreptul la erori si greselile de tipar.5.3 Plata produselor are loc in avans pe baza facturii, prin transfer prompt, prin Paypal sau contra ramburs.5.4 Clientul are obligatia de a achita contravaloarea facturii in termen de 10 zile de la preluarea marfii.5.5 In cazul in care clientul nu isi va indeplini obligatia de plata, TUB INTEGRAL isi rezerva dreptul fie sa factureze clientului taxele de somatie si de prelucrare suplimentare, onorariile tarifare pentru avocati si executori, fie sa rezilieze contractul. Taxa de somatie si de prelucrare este de 125 LEI,-- pe fiecare somatie in parte. Factura emisa este scadenta in termen de 10 zile de la emitere.5.6 In cazul in care clientul intarzie cu efectuarea platii, TUB INTEGRAL are dreptul sa perceapa dobanzi de intarziere in cvantumul prevazut de lege. Dreptul societatii TUB INTEGRAL de a valorifica taxe de somatie conform aliniatului 5.6 cat si alte pretentii de despagubire ramane insa neatins.5.7. Clientul poate solicita compensatii de la TUB INTEGRAL doar pe baza unor pretentii necontestate si executorii.
6. Rezerva privind transferul de proprietate, dreptul de retentie
6.1 Pana la plata integrala respectivele marfuri raman proprietatea lui TUB INTEGRAL (rezerva privind transferal de proprietate). In caz de intarziere la plata din partea clientului TUB INTEGRAL are dreptul sa pretinda restituirea marfii.6.2 Rezerva privind dreptul de proprietate se extinde si asupra produselor rezultate la client prin prelucrare, asamblare sau amestecare. Daca marfa impreuna cu alte produse, care nu sunt proprietatea clientului, este prelucrata devenind un nou produs, atunci TUB INTEGRAL devine co-proprietar asupra acestui nou produs, proportional cu valoarea marfii aflata sub rezerva privind dreptul de proprietate.6.3 Daca urmeaza a se aduce atingere de la terti asupra marfii in privinta dreptului de proprietate, atunci clientul trebuie sa informeze imediat pe TUB INTEGRAL in scris despre acest aspect. Clientul trebuie sa suporte toate costurile si cheltuielile societatii TUB INTEGRAL rezultate acesteia din urma cu ocazia apararii fata de atingerea tertilor, aceasta in mod expres si referitor la masuri extra – judiciare. Clientul are obligatia ca pe durata dreptului de rezerva privind transferul de proprietate sa pastreze marfa in stare conforma si sa o trateze cu grija unei companii ordonate. Pentru pastrarea valorii proprietatii aflata sub rezerva privind transferul de proprietate clientul se obliga sa nu foloseasca respectivele obiecte si sa remedieze imediat pe cheltuiala sa orice fel de deteriorari, chiar daca dauna ar surveni fara a fi vina sa, intamplator sau din motiv de forta majora.6.4 In caz de instrainare de catre client a marfii aflata sub rezerva privind transferul de proprietate a societatii TUB INTEGRAL, revendicarea pretului de cumparare al acesteia rezultat de aici se considera ca fiind cesionata societatii TUB INTEGRAL. Clientul se obliga sa faca o mentiune aferenta in evidentele sale si ca printr-o mentiune pe facturile sale se insiinteze pe tertii achizitori despre cesiune. Cu toata cesiunea astfel realizata, clientul are dreptul si este imputernicit sa incaseze creanta in cadrul imputernicirii de incasso astfel emisa, in numele si in contul societatii TUB INTEGRAL. In caz de intarziere la plata din partea clientului, acesta are obligatia sa predea toate documentele necesare pentru incasarea creantei cesionate, imputernicirea de incasare a clientului fiind considerata in acest caz ca revocare.6.5 In cazul in care clientul, indiferent din ce motive, nu se achita de obligatiile sale de plata, atunci TUB INTEGRAL poate face uz imediat de rezerva sa privind transferul de proprietate. In acest caz TUB INTEGRAL are dreptul, sa dobandeasca posesie nemijlocita asupra marfii aflata sub rezerva privind transferul de proprietate fara notificarea si de asemenea fara instiintarea clientului. In acest caz clientul renunta la calea juridica a plangerii referitoare la tulburarea de posesie si nu are dreptul ca din aceste imprejurari sa deduca vreun fel de pretentii de daune – interese fata de TUB INTEGRAL.
7. Dreptul de restituire
O restituire (luare inapoi sau schimb) care nu s-a convenit in mod special in contract este exclusa. In caz de luare inapoi, convenita contractual, clientul trebuie sa suporte costurile de expediere deja existente respectiv cele ce vor rezulta din expediere, taxele de prelucrare ale societatii TUB INTEGRAL precum si costurile de livrare inapoi.
8. Garantie
8.1 Clientul se obliga sa verifice marfa la receptie cu privire la eventuale defecte si in caz ca le constata sa instiinteze pe TUB INTEGRAL cu privile la acest aspect in cel mult 7 (sapte) zile de la receptie, in scris si indicand concret defectul. Daca ulterior clientul constata existenta unor vicii ascunse la marfa, atunci el are obligatia sa informeze pe TUB INTEGRAL imediat dupa constatarea defectului. In cazul in care clientul omite verificarea imediata si / sau notificarea defectului, marfa se considera a fi acceptata.8.2. Garantia nu se refera la daunele pe care clientul le-a cauzat prin tratamentul neconform sau contrar contractului. Determinant pentru neconformitate si aspectul contrar contractului sunt indicatiile producatorului marfii. La fel este valabil in cazul interventiilor, reparatiilor sau incercarilor de reparare ale clientului sau ale unui tert neautorizat.8.3. Termenul de garantie este de sase luni si incepe sa curga din momentul livrarii marfii.8.4. Daca a avut loc o indeplinire ulterioara (a unei obligatii contractuale, initial prestata necorespunzator), pe cale de livrare de inlocuire, atunci clientul are obligatia ca mai intai sa trimita marfa livrata inapoi la TUB INTEGRAL, in termen de 30 zile, pe cheltuiala clientului.
9. Limitarea raspunderii, Raspunderea fabricantului pentru produs
9.1 TUB INTEGRAL nu raspunde pentru daunele care nu au survenit la produsul insusi, in special TUB INTEGRAL nu raspunde pentru profitul nerealizat sau alte daune materiale ale clientului. In masura in care raspunderea contractuala de la TUB INTEGRAL este exclusa sau limitata, acest aspect este valabil si pentru raspunderea personala a angajatorului, a reprezentantilor si ajutoarelor sale in indeplinirea obligatiilor. TUB INTEGRAL isi asuma responsabilitatea numai pentru produsele care au fost alese sa functioneze la valorile si parametrii nominali indicati in cataloagele sale, iar raspunderea TUB INTEGRAL este in limita valorii produsului din factura.9.2 Prezenta excludere de raspundere nu este valabila in masura in care cauza daunei are la baza premeditarea sau neglijenta garava.9.3 In cazul in care clientul a efectuat la un tert o inlocuire a marfii livrate de TUB INTEGRAL in baza de dispozitii obligatorii ale legislatiei in vigoare, atunci sunt excluse pretentiile de regres fata de TUB INTEGRAL – exceptand premeditarea sau neglijenta grava.9.4 Termenul de prescriere pentru raspunderea din acest punct contractual este de doi ani de la livrare, daca legea permite.
10. Protectia datelor / Conditii de utilizare
10.1 TUB INTEGRAL cerceteaza date pentru prelucrare si utilizare cu caracter personal numai daca clientul s-a decis benevol pentru introducerea in calculator a datelor sau si-a declarat acordul sau expres in acest sens. In astfel de cazuri clientul accepta prin aceasta urmatoarele conditii de utilizare:Prin vizitarea paginii noastra web de catre client, pe serverele lui TUB INTEGRAL se salveaza automat anumite date pentru administrarea sistemului, pentru scopuri statistice sau de siguranta.Este vorba aici de numele provider-ului clientului pentru servicii de internet, in anumite situatii, versiunea Browser- Software, sistemul de operare al computerului cu care s-a accesat, pagina web de pe care clientul viziteaza pe TUB INTEGRAL, paginile web pe care clientul le viziteaza la TUB INTEGRAL si dupa caz cuvintele de cautare pe care le-a folosit clientul pentru a gasi pagina web a lui TUB INTEGRAL.Aceste date pot permite in anumite circumstante sa se faca deductii despre un anumit vizitator al paginii web. Datele cu caracter personal nu sunt utilizate in acest context. Utilizarea acestor date are loc exclusiv anonim. Daca TUB INTEGRAL ofera date mai departe la un prestator de servicii extern, atunci se iau masuri tehnice si organizatorice care garanteaza ca transmiterea mai departe se efectueaza in conformitate cu dispozitiile legale privind protectia datelor.In cazul in care clientul pune la dispozitie de la sine date cu caracter personal, TUB INTEGRAL nu va utiliza, prelucra sau transmite mai departe aceste date dincolo de limita permisa de lege sau de limita indicata de client prin declaratia sa de consimtamant.In plus TUB INTEGRAL transmite datele clientului catre terti numai daca TUB INTEGRAL este obligat sa faca acest demers, prin lege, prin dispozitii ale autoritatilor sau dispozitii legale.
10.2. Siguranta
TUB INTEGRAL va pastra in mod sigur toate datele despre clienti si va lua in acest sens toate masurile de precautie pentru a proteja datele despre clienti de pierdere, utilizare abuziva sau modificare. Partenerii contractuali ai lui TUB INTEGRAL care au acces la datele despre clienti, pentru a efectua clientilor in numele lui TUB INTEGRAL prestari de servicii, se obliga prin contract sa pastreze secrete aceste informatii si nu au voie sa le utilizeze in mod neadecvat.In unele cazuri va fi necesar ca TUB INTEGRAL sa transmita cereri de oferta ale clientilor mai departe catre companiile afiliate lui TUB INTEGRAL. Si in acest caz datele despre clienti sunt tratate confidential.
10.3 Cookies-uri
Pentru usurarea utilizarii paginii web a lui TUB INTEGRAL se folosesc asa-numitele „Cookies-uri“. „Cookies-urile“ sunt mici informatii de la Browser-ul clientului care se salveaza temporar pe placa de baza a computerului si sunt necesare pentru utilizare paginii web a lui TUB INTEGRAL. Astfel informatiile continute in “Cookies-uri” servesc pentru dirijarea sesiunii, in special pentru imbunatatirea navigarii permitand ca o pagina web sa fie in mare masura prietenoasa. “Cookies-urile” folosite de TUB INTEGRAL nu salveaza informatii cu caracter specific personal. Pe majoritatea browser-elor web “Cookies-urile” sunt acceptate automat. Prin modificarea setarilor browser-elor aceasta se poate evita.10.4 Datele salvate sunt sterse de TUB INTEGRAL cand termenele legale sau contractuale de pastrare s-au scurs si in masura in care TUB INTEGRAL nu mai are nevoie de date. Clientul are posibilitatea sa ceara oricand stergerea datelor sale. Clientul are dreptul oricand sa revoce acceptul de utilizare sau prelucrare a datelor cu caracter personal, cu efecte pe viitor (E-Mail la online(at)tubintegral.ro).
11. Excluderea de raspundere pentru paginile de internet ale tertilor
11.1 Paginile de acces la internet contin si legaturi (asa-numitele „Hyperlink-uri“) spre pagini web pe internet, care sunt administrate de terti. TUB INTEGRAL intermediaza exclusiv accesul la aceste pagini web si nu preia niciun fel de raspundere pentru continutul acestora.11.2 Detinatorii paginilor de internet spre care exista un Hyperlink prin accesul la internet operat de TUB INTEGRAL sunt raspunzatori ei insisi atat pentru continutul acestora cat si pentru vanzarea produselor oferite acolo si derularea comenzilor.11.3 TUB INTEGRAL nu raspunde pentru incalcarea drepturilor de autor, de marca si al altor drepturi de protectie juridica asupra proprietatii intelectuale, precum si drepturi personale care au fost incalcate pe paginile internet la care exista un Hyperlink prin accesul la internet administrat de TUB INTEGRAL.11.4 In cazul unei comenzi sau al unei alte declaratii contractuale pe o pagina de internet, la care exista un Hyperlink prin accesul la internet administrat de TUB INTEGRAL, se realizeaza un contract exclusiv intre utilizator si respectivul detinator al paginii de internet, respectiv ofertantul prezent acolo, in niciun caz nu se realizeaza contract intre TUB INTEGRAL si utilizator. Va rugam sa aveti in vedere conditiile comerciale generale ale respectivului ofertant din pagina de internet cu legatura (link).11.5 Aceasta absolvire de raspundere este valabila pentru toate link-urile indicate in acest domain-uri si pentru toate continuturile paginilor la care duc aceste link-uri.
12. Copyright
Toate logo-urile straine, imaginile si grafica expuse pe paginile de acces la internet ale lui TUB INTEGRAL sunt proprietatea respectivelor firme si se supun Copyright-ului respectivilor care acorda licenta. Toate fotografiile, logo-urile, textele, rapoartele, script-urile si rutinele de program expuse pe aceste pagini, care sunt propria dezvoltare a lui TUB INTEGRAL sau au fost prelucrate de TUB INTEGRAL, nu au voie sa fie copiate sau utilizate altfel fara acordul lui TUB INTEGRAL. Toate drepturile rezervate.
13. Drepturi de proprietate juridica comerciale
13.1 Drepturile de proprietate juridica comerciala pentru propriile continuturi (de ex. grafica, sound, texte, banci de date) sunt la TUB INTEGRAL. Multiplicarea sau distribuirea acestor continuturi in alte publicatii (chiar si electronice sau tiparite) sau o utilizare a marcii nu este permisa fara acordul expres al lui TUB INTEGRAL.13.2 Toate lucrarile publicate pe Webshop se supun dreptului de autor din Romania. Multiplicarea, prelucrarea, raspandirea si orice fel de utilizare in afara limitelor dreptului de autor necesita acordul scris al autorului respectiv. Contributiile tertilor sunt marcate ca atare. Descarcari si copii de pe aceste pagini sunt permise numai pentru uzul privat, nu pentru cel comercial.13.3 Imagini de presa care sunt multiplicate in scopuri redactionale necesita mentiunea "Notificare privind drepturile de autor"© TUB INTEGRAL SRL. Toate drepturile rezervate“. Instrainarea imaginilor nu este permisa. Imprimarea este fara onorariu, insa TUB INTEGRAL roaga sa i se dea un exemplar de control.
14. Instanta, avocat
14.1 Litigiile referitoare la incheierea, interpretarea, executarea sau desfiintarea prezentului contract vor fi solutionate de catre instantele judecatoresti de drept comun de la sediul TUB INTEGRAL.14.2 Pentru toate diferendele care ar putea rezulta din acest raport juridic se aplica dreptul roman.
15. Valabilitatea conditiilor comerciale generale, clauza salvatorie, necesitatea formei scrise
Prin comanda clientul recunoaste conditiile comerciale generale ale societatii TUB INTEGRAL.Daca una din dispozitiile acestor conditii comerciale general ar fi nula, indiferent de motiv, valabilitatea restului conditiilor nu este atinsa de acest aspect. Conventiile verbale necesita confirmarea scrisa pentru a fi valabile.
Conditii de livrare
Conditii generale de livrare pe teritoriul Romaniei
1. Domeniul de valabilitate
1.1 Prezentele conditii generale vor guverna tranzactiile legale intre intreprinderi, adica livrarea de marfuri si - mutatis mutandis - prestarea de servicii. Tranzactiile de programe software, de montaje de curenti tari si slabi, sunt guvernate de legea romana.1.2 Abaterile de la conditiile mentionate la punctul 1.1 sunt valabile numai in cazul in care sunt acceptate de catre vanzator in mod expres si in scris.
2. Ofertele
2.1 Ofertele vanzatorului vor fi considerate oferte ce nu implica niciun angajament.2.2 Documentele de ofertare si proiectare nu se vor multiplica si nici nu se vor pune la dispozitia tertilor, fara permisiunea vanzatorului. Documentele pot fi intotdeauna solicitate pentru a fi returnate si se vor restitui imediat vanzatorului, in cazul in care comanda este transmisa altui beneficiar.
3. Incheierea contractului
3.1 Contractul este considerat incheiat in momentul confirmarii scrise de catre vanzator a unei oferte primite sau la efectuarea livrarii.3.2 Datele cuprinse in cataloage, prospecte etc., precum si declaratiile scrise sau verbale devin obligatorii numai atunci cand in confirmarea comenzii se face referire expresa la acestea.3.3 Modificarile ulterioare si completarile aduse contractului vor face obiectul unei confirmari scrise.
4. Preturile
4.1 Preturile vor fi cotate franco-uzina sau preturi la depozitul furnizorului, fara taxa pe valoarea adaugata, ambalaj si ambalare, incarcare, demontare, returnare, precum si reciclarea si eliminarea adecvata a deseurilor de echipamente electrice si electronice in scopuri comerciale, in conformitate cu ordonanta de reglementare a gestionarii deseurilor de echipamente electrice.Cumparatorul va raspunde de achitarea tuturor taxelor, impozitelor sau altor obligatii ce-i revin in legatura cu livrarea. In cazul in care termenii de livrare includ transportul la o destinatie desemnata de cumparator, costurile de transport si orice asigurare de transport solicitata de cumparator vor fi suportate de acesta din urma. Totusi, livrarea nu include descarcarea si manipularea ulterioara a produselor comandate. Ambalajul se va returna numai in cazul unui acord expres.4.2 In cazul in care comanda plasata difera de comanda transmisa, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica pretul in mod corespunzator.4.3 Preturile au la baza costurile din momentul primei oferte de pret. In cazul in care costurile au crescut pana in momentul livrarii, vanzatorul are dreptul sa modifice preturile in mod corespunzator.4.4 La comenzile de reparatii, vanzatorul va asigura toate serviciile pe care le considera oportune si pe care le va factura cumparatorului in baza activitatii prestate si/sau cheltuielile ocazionate. Acelasi lucru este valabil pentru orice prestatie suplimentara, a carei utilitate devine evidenta numai in timpul executarii reparatiei. In acest caz, nu este necesara notificarea speciala a cumparatorului.4.5 Cheltuielile cu intocmirea devizelor de cost pentru reparatii si intretinere si pentru expertize se factureaza catre cumparator.
5 Livrarea
5.1 Termenul de livrare incepe cu data cea mai recenta dintre urmatoarele date:a) Data confirmarii comenziib) Data indeplinirii de catre cumparator a tuturor premizelor tehnice, economice sau de alta natura, pentru care este responsabil;c) Data la care vanzatorul primeste un acont sau o garantie, ce trebuie achitate inaintea livrarii marfii in cauza.5.2 Cumparatorul va obtine autorizatiile sau aprobarile de la autoritati sau terti, necesare executiei instalatiei sau echipamentelor. Daca aceste aprobari nu sunt obtinute la termen, indiferent de motiv, termenul de livrare se prelungeste in mod corespunzator.5.3 Vanzatorul are dreptul sa efectueze livrari partiale sau in avans, pe care le va factura catre cumparator. Daca livrarea la cerere este acceptata, atunci marfa este considerata ca fiind solicitata cel mai tarziu la 1 an de la plasarea comenzii.5.4 In cazul unor situatii imprevizibile sau care nu pot fi controlate de parti, cum ar fi de exemplu cazurile de forta majora ce impiedica respectarea termenului de livrare convenit, acest termen se prelungeste in orice caz cu perioada corespunzatoare duratei situatiei respective; astfel de situatii includ in special conflictele armate, interventiile autoritatilor si interdictiile, intarzierile in transport si vamuire, daunele in tranzit, intreruperea de energie si lipsa materiilor prime, conflictele de munca, precum si pierderea unui furnizor cheie, greu de inlocuit. Situatiile mentionate mai sus vor prevala, indiferent daca afecteaza vanzatorul sau subcontractorul (ii) acestuia.5.5 Daca la incheierea contractului, partile contractante au convenit penalitati pentru intarzierile de livrare, atunci acestea vor fi aplicate conform celor de mai jos si nicio abatere referitoare la aspecte individuale nu vor afecta celelalte prevederi: In cazul unei intarzieri survenite in mod dovedit din vina exclusiva a vanzatorului, cumparatorul poate solicita, pentru fiecare saptamana incheiata a intarzierii, o compensare de 0.5%, insa per total nu mai mult de 5%, din valoarea acelei parti din livrarea totala, care datorita nelivrarii la termen nu poate fi utilizata, in cazul in care cumparatorul a suferit daune in limita acelei valori. Exercitarea drepturilor de daune care depasesc aceasta limita este exclusa.
6. Transferul de risc si locul de executare
6.1 Odata cu plecarea marfii din fabrica, respectiv depozit, folosinta si riscurile se transfera cumparatorului, indiferent de oferta de pret (de exemplu franco, CIF etc.). Acelasi lucru este valabil si daca livrarea are loc in legatura cu un montaj sau cand transportul este efectuat sau organizat si condus de catre vanzator.6.2 In cazul prestatiilor, locul de executare este locul in care se realizeaza prestatia. Riscurile pentru o astfel de prestatie sau pentru o prestatie partiala care a fost convenita se transfera cumparatorului odata cu realizarea acesteia.
7. Plata
7.1 Daca nu s-a convenit in alt mod, o treime din pretul de achizitie este scadenta dupa primirea de catre cumparator a confirmarii comenzii de catre vanzator, o treime la jumatatea perioadei de livrare, iar restul la momentul livrarii.7.2 La decontarile partiale, transele de plata separate devin scadente la primirea facturilor. Acelasi lucru este valabil si pentru sumele facturate pentru livrari suplimentare sau care rezulta din contracte suplimentare care nu fac obiectul contractul original, indiferent de termenii de plata conveniti pentru livrarea principala.7.3 Platile se vor realiza fara nicio reducere, la adresa vanzatorului, in valuta convenita. Cecurile sau cambiile vor fi acceptate intotdeauna numai ca substitut de plata. Toate dobanzile si taxele legate de acestea (ca de exemplu taxele de rascumparare si scontare) cad in sarcina cumparatorului.7.4 Cumparatorul nu are dreptul sa retina sau sa compenseze plati in baza revendicarilor de garantie sau a altor contra-revendicari.7.5 O plata este considerata ca a fost efectuata la data la care suma respectiva este la dispozitia vanzatorului.7.6 In cazul in care cumparatorul nu respecta termenii de plata sau alte obligatii ce decurg din aceasta tranzactie sau din alte tranzactii, vanzatorul poate, fara sa-i fie afectate celelalte drepturi:a) Sa suspende indeplinirea obligatiilor sale pana la efectuarea platilor sau indeplinirea obligatiilor, exercitandu-si dreptul de a prelungi termenul de livrare cu o perioada de timp rezonabila;b) Sa prezinte scadente toate creantele descoperite din aceasta tranzactie sau din alte tranzactii si sa perceapa dobanzi pentru aceste scadente de 1,25% pe luna, incepand cu data scadentei, daca vanzatorul nu face dovada unor costuri mai mari. In orice caz, vanzatorul are dreptul sa factureze toate cheltuielile aferente perioadei premergatoare unui proces in instanta, mai ales costurile de somare sau cheltuielile cu avocatul. Discounturile sau bonificatiile acordate sunt conditionate de realizarea integrala la termen a platilor.7.7 Vanzatorul isi mentine dreptul de proprietate asupra tuturor marfurilor pe care le-a livrat, pana la momentul achitarii integrale a sumelor facturate, plus dobanzi si costuri.7.8 In vederea garantarii creantelor valorii de achizitie, cumparatorul cesioneaza in acest scop vanzatorului, pretentiile sale de revanzare a marfii retinute, chiar daca aceasta a fost prelucrata, modificata sau combinata cu alte marfuri. In caz de revanzare cu acordare de amanare la plata, cumparatorul va putea dispune de produs sub retinerea dreptului de proprietate, numai cu conditia ca la revanzare cumparatorul sa notificecelui de-al doilea cumparator cesionarea garantiilor de plata sau sa inregistreze cesiunea in registrele lui contabile. La cerere, cumparatorul va pune la dispozitie vanzatorului creantele cesionate si creditorii acestora, precum si toate informatiile si documentele necesare recuperarii creantelor vanzatorului, comunicand tertului creditor cesionarea. In cazul sechestrarii sau solicitarii altor drepturi, cumparatorul are obligatia de a anunta dreptul de proprietate al vanzatorului si de a-l instiinta imediat pe acesta cu privire la sechestru.
8. Garantia si acceptarea obligatiei de remediere a defectelor
8.1 Odata ce conditiile de plata convenite sunt indeplinite, vanzatorul este obligat, conform prezentelor dispozitii, sa remedieze orice defect existent in momentul acceptarii echipamentului, daca acesta are la baza erori constructive sau defecte de material ori de executie. Nu se pot face revendicari de garantie pe baza informatiilor incluse in cataloage, prospecte, texte publicitare si afirmatiilor verbale sau scrise care nu au fost incluse in contract.8.2 Daca nu au fost convenite termene de garantie speciale pentru anumite componente livrate, atunci termenul de garantie este de 12 luni. Acest lucru este valabil si pentru bunurile livrate sau serviciile efectuate pentru bunurile furnizate, care sunt montate ferm pe cladiri sau pe sol. Calcularea termenului de garantie incepe din momentul transferarii riscurilor conform punctului 6.8.3 Obligatiile de garantie sunt conditionate de semnalarea in scris a defectelor de catre cumparator, si de primirea de catre vanzator a acestei notificari. Cumparatorul trebuie sa dovedeasca existenta defectiunii intr-un termen rezonabil si va pune la dispozitia vanzatorului toate materialele si datele aflate in posesia sa. In cazul existentei unei defectiuni ce intra sub incidenta conditiilor de garantie, conform punctului 8.1, la primirea unei astfel de notificari, vanzatorul va opta fie pentru inlocuirea bunului defect sau a pieselor defecte sau pentru repararea acestora la sediul cumparatorului, fie pentru returnarea acestora in vederea repararii sau acordarea unei reduceri de pret corespunzatoare.8.4 Toate costurile generate de remedierea defectiunilor (de ex. pentru montare si demontare, transport, casare, timp de deplasare si lipsa) cad in sarcina cumparatorului.8.5 Pentru lucrarile de garantie la sediul cumparatorului, acesta din urma va asigura in mod gratuit personal auxiliar, instalatii de ridicare, schele, consumabile si alte articole neprevazute. Piesele inlocuite devin proprietatea vanzatorului.8.6 Daca un articol este confectionat de catre vanzator in baza indicatiilor constructive, a desenelor, modelelor sau a altor specificatii puse la dispozitie de cumparator, garantia vanzatorului se limiteaza numai la neconformitatea cu specificatiile cumparatorului.8.7 Sunt exceptate de la conditiile de garantie acele defectele provocate de asamblari si montaje neefectuate de catre vanzator, de echipamente necorespunzatoare, de nerespectarea cerintelor de instalare si a conditiilor de utilizare, de suprasolicitarea pieselor in afara parametrilor specificati de vanzator, de manipularea neglijenta sau necorespunzatoare si de folosirea de materiale de consum neadecvate; acest lucru este valabil si pentru defectele cauzate de materialele furnizate de catre beneficiar. Vanzatorul nu raspunde nici de daunele provocate de actiunile tertilor, de descarcariatmosferice, supratensiuni si influente chimice. Garantia nu se refera la inlocuirea pieselor care fac obiectul uzurii naturale. Vanzatorul nu acorda garantii pentru vanzarea de bunuri uzate. Garantia se anuleaza imediat, daca, fara acordul scris al vanzatorului, cumparatorul insusi sau un tert, care nu a fost autorizat in scris si in mod expres de catre vanzator, aduce modificari sau remedieri la articolele livrate.
8.8 Revendicarile privitoare la garantie se prescriu odata cu expirarea termenului specificat la punctul 8.2.8.9 Dispozitiile mentionate la punctele de la 8.1 la 8.8 se aplica - mutatis mutandis - in toate cazurile unde obligatia de remediere a defectelor trebuie acceptata din alte motive legale.
9. Denuntarea contractului
9.1 Cumparatorul se poate retrage din contract numai in cazul unei intarzieri provocate de neglijenta grava a vanzatorului si numai dupa expirarea unei perioade de gratie rezonabile. Retragerea din contract trebuie anuntata prin scrisoare recomandata.9.2 Indiferent de celelalte drepturi ale sale, vanzatorul are dreptul sa se retraga din contract in urmatoarele situatii:a) in cazul excluderii livrarii sau daca inceperea sau continuarea prestatiei conform contractului devin imposibile din motive imputabile cumparatorului sau daca intarzierea depaseste perioada de gratie rezonabila;b) daca au aparut suspiciuni in privinta capacitatii de plata a cumparatorului si daca acesta, la cererea vanzatorului, nu efectueaza nici plati in avans si nici nu depune garantii viabile inaintea livrarii, sauc) daca, din motivele mentionate la punctul 5.4, termenul de livrare se prelungeste cu mai mult de jumatate din termenul de livrare convenit initial sau cu cel putin 6 luni.9.3 Pentru motivele de mai sus, retragerea este posibila si pentru orice parte restanta a livrarii sau a prestatiei contractate.9.4 In cazul in care impotriva uneia din partile contractante se initiaza procedura de faliment sau o cerere pentru initierea procedurii de faliment este respinsa datorita activelor insuficiente, cealalta parte contractanta are dreptul sa se retraga din contract fara acordarea unei perioade de gratie.9.5 Fara a prejudicia solicitarea vanzatorului pentru plata daunelor respective, inclusiv costurile premergatoare unui proces in instanta, la retragerea din contract, livrarile sau prestatiile integrale sau partiale se vor factura si achita conform contractului. Aceasta prevedere acopera si livrarile sau prestatiile care nu au fost inca acceptate de cumparator, precum si actiunile pregatitoare efectuate de catre vanzator. Alternativ, vanzatorul are totusi posibilitatea de a solicita returnarea articolelor deja livrate.9.6 In afara celor de mai sus, orice alte consecinte pentru retragerea din contract sunt excluse.9.7 Exercitarea revendicarilor in baza unei pagube excesive (laesio enormis), unei erori si anularii obiectului de catre cumparator este exclusa.
10. Eliminarea deseurilor de echipamente electrice si electronice
10.1 Cumparatorul de echipamente electrice si electronice in scopuri comerciale, cu sediul in Romania, isi asuma obligatia de a finanta colectarea si tratarea deseurilor de echipamente electrice si electronice in conformitate cu Ordonanta privind deseurile de echipamente electrice, in cazul in care acesta este utilizatorul efectiv al echipamentelor electrice/electronice. Cand cumparatorul nu este utilizatorul final, acesta va transfera obligatia financiara completa catre clientul sau, pe baza unui contract, si va transmite vanzatorului dovada transferului respectiv.10.2 Cumparatorul cu sediul in Romania trebuie sa puna la dispozitia vanzatorului toate informatiile necesare pentru indeplinirea obligatiilor vanzatorului in calitate de producator/importator conform §§ 11 si 24 ale Ordonantei de reglementare a gestionarii deseurilor de echipamente electrice si Legea gestionarii deseurilor.10.3 Cumparatorul cu sediul in Romania este responsabil fata de vanzator pentru toate daunele si alte dezavantaje financiare suportate de vanzator datorita neindeplinirii sau indeplinirii partiale de catre cumparator a obligatiilor sale financiare, precum si a oricaror obligatii care ii revin conform punctului 10. Cumparatorul trebuie sa faca dovada indeplinirii acestei obligatii.
11. Raspunderea vanzatorului
11.1 In afara de legea referitoare la responsabilitatea pentru produs, vanzatorul isi asuma responsabilitatea numai pentru produsele care au fost alese sa functioneze la parametrii nominali indicati in cataloagele TUB INTEGRAL sau in fisele tehnice. Raspunderea vanzatorului este in limita valorii produsului din factura. Vanzatorul nu va raspunde de daune provocate de acte de neglijenta minora, nici de daune de consecinta si daune pentru pierderi economice, pierderi de economii sau de dobanda sau de daune ce rezulta din pretentii ale tertilor impotriva cumparatorului.11.2 Vanzatorul nu va raspunde pentru daune in cazul nerespectarii conditiilor de montaj, de punere in functiune si de exploatare (cum ar fi de exemplu cele din instructiunile de utilizare) sau a conditiilor de licentiere.11.3 Pretentiile care depasesc penalitatile contractuale convenite sunt excluse din titlul respectiv.
12. Drepturile de proprietate industriala si drepturile de autor
12.1 Daca un produs este realizat de catre vanzator in baza indicatiilor constructive, a desenelor, modelelor sau a altor specificatii puse la dispozitie de cumparator, cumparatorul va compensa vanzatorul si nu-l va implica in nicio revendicare pentru incalcarea drepturilor de proprietate industriala solicitate impotriva cumparatorului.
12.2 Documentatia de executie, cum sunt planurile, desenele si alte specificatii tehnice, precum si esantioanele, cataloagele, prospectele, ilustratiile si alte materiale similare, vor fi intotdeauna proprietatea intelectuala a vanzatorului si vor ramane sub incidenta prevederilor legale referitoare la multiplicare, copiere, concurenta etc. Punctul 2.2 se aplica si pentru documentatia de proiectare.
13. Generalitati
In cazul in care anumite prevederi ale prezentului contract sau ale acestor clauze nu sunt valide, validitatea celorlalte prevederi nu este afectata. Prevederea nevalida se va inlocui cu o alta prevedere valabila, cat mai asemanatoare scopului urmarit.
14. Jurisdictia si legislatia aplicabila
Orice disputa rezultata din contract - inclusiv litigiile referitoare la existenta sau inexistenta acestora - va cadea in sarcina jurisdictiei exclusive a instantei competente din teritoriul sediului vanzatorului.